Hamile Masajı

Hamilelikte büyüyüp gelişen bebekle birlikte anne heran değişime ayak durmaya çalışır. Bu durum özellikle trimester geçişlerinde ya da bebeğin çok hızlı kilo aldığı dönemlerde daha da hissedilir olmaktadır. Bu eşsiz yolculukta annenin hem duygu durumu hem de beden algısı değişir.

İlerleyen dönemde omurganın çeşitli bölgelerinde en çok sırt ve bel bölgesinde, hassasiyetler ya da ağrılar yaşanabilir. Merkezimizde hamilelik danışmanlığı yapan kadın sağlığı fizyoterapistlerimiz en güvenli şekilde hamile masajıyla anneyi rahatlatmaktadır. Bilgi almak ve randevu oluşturmak için bizlere ulaşabilirsiniz.

Hamile masajı kaçıncı haftadan itibaren yapılır?

Doktor onayınızla 12. Haftadan itibaren hamile masajı yaptırabilirsiniz. Elbette ki alanında uzman kişilerce yapılması önemlidir.

Hamile masajı yapılırken nelere dikkat edilmelidir?

Hamileliğin haftasına bağlı olarak annenin yatış pozisyonuna dikkat edilmelidir. Sağa ve sola yan yatışlarda dizlerin arasına konulan yastık ya da karnın altındaki havlu gibi malzemelerle anne desteklenmelidir. Masaj sırasında kullanılan bası , kas ve eklemler üzerindeki çalışmalar annenin şikayetine özel değerlendirilmelidir?

Hamile masajı bel ve boyun ağrılarına iyi gelir mi?

Fizyoterapistlerimiz tarafından uygulanan çalışma annenin ihtiyacı belirlenerek manuel terapi teknikleriyle desteklenmektedir.

Hamile masajının faydaları nelerdir?

Yapılan araştırmalarda gebelik döneminde yaptırılan masajın depresyon belirtilerini azalttığı,kas iskelet sistemi problemlerini azalttığı, kan dolaşımını arttırarak hem kanın daha fazla oksijenlenmesini sağlaması hem de ödem ve şişliği azaltması yönünde fayda sağladığı görülmüştür. mutluluk hormonu olan Seratonin ve Dopamin seviyesinin artması ile beraber,Norepinefrin ve Kortizol gibi stres hormonlarının da azalır. Bu sayede daha rahat uyku ve kaliteli geçen bir gebelik süreci ile doğum sonuçlarını ve bebeğin sağlığını olumlu yönde geliştirmek mümkündür.

7/24 Destek Hattı Whatsapp Canlı Sohbet